Menu
13 mei 2019 Uitslagen

Colin de Vos, Karin Krappen en Demy Sijbrands pakken individueel Zeeuws Kampioen titels!

Gisteravond hebben de ZDF Divisiekampioenschappen voor de tweede keer plaatsgevonden. Opnieuw was Sportkantine Bar de Belt in Oost-Souburg het strijdtoneel. Op 20 banen gingen in totaal 91 deelnemers de strijd met elkaar aan en kijken we opnieuw terug op een geslaagde editie!

Mocht je suggesties, ideeën en/of feedback voor ons hebben, laat dit gerust onder dit bericht weten!

Eredivisie

Colin de Vos mag zichzelf een jaar lang Zeeuws Kampioen Heren noemen. Hij won in de finale met 5-3 van Kevin de Smit. Colin had in de halve finale afgerekend met Joey Huijsman (4-1), waar Kevin titelverdediger Pieter Otten aftroefde (4-2). Voor Marvin van Eenennaam, Eddy Crawfurd, Cees van Leeuwen en Kris van Haaren was de kwartfinale het eindstation.

Dames

Na de divisiekampioenschappen werd er ook nog een singletoernooi voor het Zeeuws Kampioenschap Dames gegooid. Karin Krappen won voor de 11e (!) keer de titel. Ze versloeg Jessica Geldof in de finale met 4-1. Jessica had in de halve finale gewonnen van Tamara Flipse (3-1), Karin versloeg Anja van Eenennaam met dezelfde cijfers. Ira van der Horst, Chelsea van de Gruijter, Jeannette Stokx en Bianca de Leijser trokken in de kwartfinale aan het korste eind.

1e divisie

Alex Nagelhout kwam net als vorig jaar in de fjnale, dit maal met Patrick Kroonen als zijn tegenstander. Na een spannende finale, waarin beide darters kansen kregen voor de eindoverwinning, trok Patrick met 4-3 aan het langste eind. Mika de Zwarte kwam in de halve finale tekort tegen Alex (0-3), Patrick won nipt van Jordy van de Berge (3-2). Kwartfinalisten in de 1e divisie waren Hans Oosterling, Jean-Paul Mulder, Nick Kappetijn en Marien Peeters.

2e divisie

In de 2e divisie was Duncan Witkamp de sterkste. Hij versloeg Ilco van Belzen in de finale met 4-0. Voor Leo de Rijke was net als vorig jaar de halve finale het eindstation, hij verloor met 3-2 van Ilco. Duncan rekende af met Michel Koote (3-0). Voor Anna Hlavova (D), Jessica Geldof (D), Stijn Maas en Ron Schoremans was de kwartfinale het hoogst haalbare.

3e divisie

Wout Vink wist hier de titel te bemachtigen. Hij had in de finale weinig moeite met Wilco Koert; 3-0. Patrick van der Woude verloor in de halve finale met 3-1 van Wilco, Mike Theune verloor met 3-0 van Wout. Guido Schout, Mike Heesters, Maikel Alewijnse en Richard Beenhakkers jr. mogen een kwartfinaleplaats op hun conto schrijven.

Demy Sijbrands mag zichzelf een jaar lang Zeeuws Kampioen Jeugd noemen. Voor hem een mooie verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen hij in de finale verloor van Arne Spee.

Alle kampioenen van harte gefeliciteerd. Er werden in totaal 59 180ers gegooid. De hoogste finish van de avond werd in de 1e divisie gegooid. Arian Venema finishte knap 158. Iedereen bedankt voor hun aanwezigheid en tot volgend seizoen!

- Wybren Tuinstra en Michael de Vlieger

Deel dit bericht